מינהל רפואה במשרד הבריאות הפיץ אתמול (יום ד') חוזר ובו נאסר על רופאי השיניים להזריק בוטוקס לצרכים אסתטיים – כלומר שלא במסגרת טיפול השיניים. באחרונה התפרסמו ידיעות בתקשורת, לפיהן רופאי שיניים משתמשים בבוטוקס שלא במסגרת טיפולי השיניים. משרד הבריאות החליט לעשות סדר בעניין ובחוזר ראש מינהל רפואה, פרופסור ארנון אפק, הובהר שפעולה זאת איננה מותרת.
עוד בעניין דומה
לפני כשנה וחצי אסר משרד הבריאות על רופאי שיניים להשתמש בבוטוקס בטענה שפעולה רפואית זאת אינה בתחום המומחיות שלהם. האיגוד לכירורגיה פלסטית הביע התנגדות לשימוש בבוטוקס בידי רופאי-שיניים לצרכים אסטטיים. משרד הבריאות עומד על כך שכל רופא יפעל רק בתחום מומחיותו. פרופסור אפק הסביר: "משרד הבריאות מנסה להסדיר את סוגיית הגבולות בין המקצועות. רופאי השיניים מוכשרים להיות רופאי-שיניים ואינם לומדים להיות MD".
בחוזר צוין, כי לרופאי השיניים ניתנה עתה שנה כדי להתארגן ליישום ההחלטה. במהלך התקופה הזאת האיסור עדיין לא ייאכף.
ד"ר יצחק חן, יו"ר הסתדרות רופאי השיניים, הודיע כי ארגונו יילחם נגד ההחלטה. "יש רופאי שיניים העוסקים בהזרקת בוטוקס כבר שנים לא מעטות ואף בהצלחה לא מבוטלת. נבדוק למי מותר ולמי אסור להמשיך להזריק בוטוקס", אמר. עוד ציין ד"ר חן, כי הטכניקה של ההזרקה לא נלמדה באוניברסיטה אלא בקורסים ובהשתלמויות וכן שהזרקת בוטוקס החלה בכלל כפעולה במסגרת טיפולי שיניים כחומר המנטרל עצב בשריר הלסת.
יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית, ד"ר עמוס לויאב, אמר כי לרופאי השיניים אין הכשרה לשימוש בבוטוקס – חומר רעיל. לדבריו, היו עשרות מקרים של סיבוכים ושיתוק בעקבות טיפול כזה בידי רופא שיניים ושיעור הסיבוכים אצל כירורגים-פלסטיקאים נמוך יותר. "האיסור מיועד להגן על הציבור", הדגיש.