• יו"ר: ד"ר ברוך קפלן
  • מזכיר: ד"ר חגי לנדוב
  • גזבר: ד"ר אריה ליפשיץ
  • חברי ועד: ד"ר להבית אקרמן
  • ד"ר ריאד קאסם
  • ועדת ביקורת: ד"ר אביקם הראל, ד"ר אילן כץ ,ד"ר דוד צמח
משפט

בית המשפט המחוזי בחיפה: "קטיעת הרגל איננה תוצאה של רשלנות"

המטופל טען כי קופת חולים מאוחדת ורופאי בית חולים רמב"ם בחיפה, התרשלו באבחון ובטיפול במחלת כלי דם שממנה סבל בחלקה התחתון של רגל ימין

פסק-דין

המטופל פנה לקופת חולים מאוחדת והתלונן על כאבים. הוא נבדק בקופה ובמרכז הרפואי רמב"ם וקיבל טיפולים שונים, אשר לא הביאו לריפוי הפצע. בהפניית רופא מטעם קופת החולים בוצעה למטופל בדיקת דופלר עורקים, שהראתה הפרעה בינונית עד קשה באספקת הדם לרגל ימין.

לאחר הליך צינתור ודיון משותף של צוות הרופאים בבית החולים, הוחלט שאין מקום להתערבות כירורגית וסקולרית רקונסטרוקטיבית והמטופל עבר כריתה של האצבע ה-5 בכף רגל ימין וסימפטקטומיה מותנית לומברית. במסמכי בית החולים דווח על מהלך הפעולה ללא סיבוכים והמטופל שוחרר לביתו עם המלצות להמשך מעקב רופא מטפל ולהפסקת עישון מוחלטת. הוא אף קיבל הזמנה לביקורת במרפאת כירורגיית כלי דם.

בבדיקת מעקב נמצא כי הממצאים תקינים ועל אף שהמטופל התלונן על כאבים נוספים הוחלט שאין מקום לבצע ניתוח שחזור. יצוין כי המטופל לא חדל מלעשן עישון כבד.

השופטת קבעה כי חוות הדעת הרפואית שהוגשה מטעם המטופל נסמכה על תיעוד רפואי חסר ועל הנחות עובדתיות שגויות ולא נתמכה באף מאמר או אסמכתא רפואית.

הקופה ובית החולים טענו כי הסיבות העיקריות לקטיעת רגלו של התובע מעל הברך בסופו של דבר, היא טרשת עורקים סותמת והטיפול הלא מיטבי בסיבוכיה שקיבל באוקראינה.

השופטת דחתה את טענות המטופל וקבעה כי שוכנעה מחוות הדעת הרפואיות כי הקופה ובית החולים לא התרשלו בטיפול הרפואי ובאבחון הפצע. לעניין אחריות הקופה, השופטת קבעה כי לא הייתה מוטלת על הרופא שהפנה את המטופל לבדיקת דופלר החובה לעקוב אחר ביצוע הבדיקה וממצאיה שעה שהמטופל לא שב אליו עם ממצאי הבדיקה. עוד קבעה השופטת כי תלונותיו של המטופל על כאבים בכף רגל ימין וממצאי הבדיקות שבוצעו זכו להתייחסות מקיפה עת שנבדק בידי רופאים מתחומי רפואה שונים - רופאת עור, אורטופד, רופא פנימי וכירורג, והוא קיבל טיפול לסימפטומים שמהם סבל על סמך ממצאי הבדיקות הקליניות ובדיקות המעבדה שבוצעו לו ולפי אבחנות שבזמן אמת תאמו את המצב.

בעניין אחריות בית החולים קבעה השופטת כי המטופל נבדק ביסודיות בחדר המיון על ידי 3 רופאים מתחומי רפואה שונים: רופא אורטופד, כירורג כלי דם ונפרולוג, וכי הפעולות שבהן נקט בית החולים לטיפול במחלת המטופל היו סבירות ללא כל התרשלות.

בהסתמך על חוות הדעת הרפואיות קבעה השופטת כי האירוע שקרה באוקראינה אינו קשור כלל לבעיה הרפואית שממנה סבל המטופל בכף הרגל ואין בסיס להטלת אחריות על הקופה ועל בית החולים.

המטופל חויב בתשלום 60,000 ש"ח.

תא (חיפה) 471/08 , גנאדי מסרסקי נ' קופת חולים מאוחדת, מדינת ישראל, 29.8.11 ניתן על-ידי השופטת בלהה גילאור נשיאת בית המשפט המחוזי בחיפה

נושאים קשורים:  משפט,  טרשת עורקים,  קופת חולים מאוחדת,  תביעת רשלנות רפואית,  כריתה,  המרכז הרפואי "רמב"ם"
תגובות
יהושוע
05.09.2011, 22:25

הגיעו ימות המשיח! כל הכבוד לשופטת שהביאה נוכל זה על עונשו.